Swapphone – Apparaatfinanciering – 8% – 48 maanden

OPEN status 7-6-2024. Nog 14 coupons beschikbaar.

End Date : January 31, 2023 12:00 am

Doelbedrag:  235.000,00

97% 228k
Opgehaalde investering :  228.000,00
Resterende investering :  7.000,00
Selecteer een bedrag
Klik op Start met Investeren.
Kies uw investering bedrag (€)
 500,00
 2.000,00
 5.000,00

Swapphone Assets is een fonds. Geïnvesteerde gelden worden besteed aan de aanschaf van smartphones. Swapphone verhuurt deze smartphones zowel particulier als zakelijk. De inkomsten komen in het fonds en daarmee worden de leningen inclusief rente afbetaald. Hoe meer apparaten hoe meer impact en hoe meer rendement in het fonds en dus meer zekerheid. Ondanks de beperkte marketing inspanningen krijgt Swapphone maandelijks ongeveer 50 verzoeken voor nieuwe smartphone modellen van zowel bestaande als nieuwe klanten. Helaas heeft Swapphone op dit moment niet genoeg kapitaal om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Het fonds is zo ingericht dat de inkomsten op de abonnementen als eerste worden gebruikt om de leningen af te lossen en rente te betalen. Daarna krijgt Swapphone een vergoeding voor de exploitatie. Zowel de apparaten als de bijbehorende contracten dienen als onderpand. Ook worden de abonnementstermijnen geïncasseerd door een externe partij, waardoor er een extra zekerheid wordt geboden voor de inkomsten van tenminste 3 maanden. Een andere extra zekerheid is dat de abonnements-inkomsten van toestellen uitgeleverd in 2023 in eigendom van Swapphone Europe B.V. ook worden gestort in Swapphone Assets BV, deze worden doorgestort indien er na uitbetaling van de ServiceFee meer dan 1,2x de aflossingsverplichting op de bankrekening van Swapphone Assets staat.

Swapphone is opgericht in 2019, en binnen een jaar gegroeid naar 1200 abonnementen. Daarna hebben we ons gestort op de schaalbaarheid van ons concept. Nu we dit op de rit hebben willen we komend jaar doorgroeien naar 2500 abonnementen. In 2020 sloten wij circa 100 nieuwe contracten per maand af. Op dit moment sluiten we maandelijks 50 nieuwe contracten af op oudere modellen en zonder extra marketingkosten. Wij verwachten dat als we weer nieuwe modellen kunnen aanbieden we weer snel kunnen groeien met 100 abonnementen per maand. Ook zijn we in contact met sim-only aanbieders zoals Simpel, Simyo, Youfone en 50+mobiel. We draaien momenteel een proef bij Simpel waarbij zij Swapphone met korting aanbieden bij renewal klanten (klanten waarbij het contract afloopt).

Products as-a-service

Products as-a-service

Investeer in de Circulaire Economie en Products as-a-service

5 jaar track-record

5 jaar track-record

SwapPhone heeft al 5 jaar track-record

Ruim 20 jaar ervaring

Ruim 20 jaar ervaring

20+ jaar ervaring in life-cycle management van mobiele apparaten.

BundlesInvest Check - Akkoord!

“Zoals jullie van ons gewend zijn gaan wij altijd zorgvuldig te werk en checken wij al onze partners grondig. Ik ben blij te kunnen zeggen dat Swapphone door onze check heen is gekomen en durf daarom met vertrouwen deze emissie aan te bevelen aan de BundlesInvest investeerders.”

- Marcel Peters, BundlesInvest -

Veelgestelde vragen

Ja, het Swapphone concept is inmiddels een bewezen succes. De abonnementen zijn winstgevend, en ook blijkt er genoeg vraag te zijn naar zowel nieuwe als oudere modellen wat verlengen van de levensduur van de toestellen naar 5-7 jaar mogelijk maakt. Op dit moment is er nog veel vraag naar de iPhone SE modellen, welke inmiddels 6 jaar geleden zijn uitgebracht.

De belangrijkste reden is is dat we het rendement van de apparaten zoveel mogelijk bij de maatschappij terecht willen laten komen en niet bij grote kredietverstrekkers. Daarnaast staan banken bijna op het punt om mee te investeren in de apparaten van Swapphone, maar die zijn verplicht om zekerheden te vragen die Swapphone in deze fase nog niet kan bieden. Om deze reden hebben we besloten voor apparaat financiering via Bundles Invest, en vragen we particuliere beleggers om tegen een iets hoger rendement de groei van Swapphone mogelijk te maken.

De annuïteiten worden ieder kwartaal uitgekeerd, op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. De precieze uitbetalingen zijn vermeld op het Certificaat. Over de periode van de stortingsdatum tot de eerste volledige maand wordt een startrente berekend en uitgekeerd op de eerste uitbetalingsdatum. De eerste uitbetaling zal plaatsvinden minimaal 1 volledig kwartaal na de stortingsdatum.

Sinds de introductie van de "Swapphone - apparaatfinanciering - 6% - 48 maanden" is de marktrente behoorlijk gestegen. Vanwege de sterk groeiende vraag naar abonnementen willen wij harder groeien. Om deze groei te kunnen realiseren zijn wij genoodzaakt onze obligaties aantrekkelijker te maken door mee te gaan met de stijgende marktrente. De reeds uitgegeven coupons zullen uiteraard ook worden aangepast naar deze nieuwe aantrekkelijke rente van 8%

De renteverhoging van onze obligaties maakt onze obligaties aantrekkelijker voor investeerders. Op deze manier kunnen er meer investeerders worden aangetrokken en draagt deze renteverhoging bij aan de groei van Swapphone. Voor onze abonnees heeft de renteverhoging van onze obligaties geen directe gevolgen, aangezien zij nog steeds dezelfde abonnementskosten zullen betalen voor hun Swapphone-abonnement. Wel kan de verhoogde rente op de langere termijn een positief effect hebben voor de abonnees, omdat Swapphone door de financiering van assets financiële ruimte creëert om haar processen te kunnen blijven verbeteren. De algemene renteverhoging zal op den duur wel effect hebben op de prijzen van Swapphone. De stijging van de marktrente heeft een infect op de inflatie waardoor alle prijzen stijgen. Dit geldt uiteindelijk ook voor de prijzen van onze abonnementen.

Swapphone werkt (nog) niet met duurzame apparaten zoals Fairphone. Fairphone biedt zelf een soort gelijk PaaS model. Onze focus ligt op dit moment op Apple en Samsung toestellen. Op deze manier kunnen wij toestellen welke van zichzelf niet duurzaam zijn, toch op een duurzame manier inzetten. Wij verwachten op deze manier een grote impact te kunnen maken omdat Apple en Samsung samen een marktaandeel hebben van 80%.